Politica de confidențialitate

 POLITICA DE CONFIDENTIALITATE A WEBSITE-ULUI www.valetino.ro

1. Informații privind Operatorul de date cu caracter personal

Pentru EU VALETING SERVICES SRL confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal prezinta o importanta deosebita. In acest scop am elaborat prezentul angajament de respectare a confidențialității datelor dumneavoastră, prin care va explicam ce categorii de date cu caracter personal prelucram in calitate de Operator, precum si modul in care sunt utilizate respectivele date si scopul in care acestea sunt supuse unor operațiuni de prelucrare.

Prezenta Politica de confidențialitate se raportează numai la datele dumneavoastră personale pe care EU VALETING SERVICES SRL le prelucrează prin intermediul website-ului www.valetino.ro si a aplicației mobile Valetino.

Dorim sa va asiguram ca la nivelul Operatorului au fost luate toate masurile necesare pentru a asigura confidențialitatea datelor dumneavoastră, acestea fiind prelucrate numai de personalul nostru instruit periodic cu privire la prelucrarea de date personale si autorizat in acest sens.

! Pentru evitarea oricarui dubiu, prezenta Politica este aplicabila numai prelucrarilor de date efectuate de Operatorul EU VALETING SERVICES SRL si de persoanele imputernice de acesta in acest sens, precum valetii sau alti prestatori de servicii (spre exemplu, furnizorii de servicii in domeniul IT), urmand ca partenerii Operatorului, care presteaza serviciul final catre beneficiar (ex. spalatorie, unitate service etc.), sa fie raspunzatori de modalitatile si scopurile in care acestia va prelucreaza datele personale. Persoana vizata va fi informata in mod corespunzator cu privire la prelucrarile ce presupun un transfer de date intre Valetino si orice societate care furnizeaza servicii catre Operator.

Operatorul care prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal in momentul in care navigati pe platforma online www.valetino.ro sau utilizati aplicatia mobila Valetino este EU VALETING SERVICES SRL (denumita in continuare „Valetino”), cu sediul in Constanta, jud. Constanta, str. Tudor Vladimirescu, Nr. 28A, parter, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J13/1791/2021, avand CUI RO44349534, in calitate de autor, proprietar si administrator al site-ului www.valetino.ro.

Pentru orice intrebari/nelamuriri cu privire la protectia datelor cu caracter personal, sunteti invitati sa transmiteti o cerere la adresa postala: Constanta, jud. Constanta, str. Tudor Vladimirescu, nr. 28A, parter sau la adresa de corespondenta electronica: office@valetino.ro, avand inscrisa pe plicul de corespondenta, respectiv in subiectul e-mailului mentiunea “Protectia datelor personale”, „Date personale” sau “GDPR”.

In calitate de persoana vizata, veti primi un raspuns in termen de 30 de zile de la comunicarea solicitarii dumneavoastra catre Valetino, o extindere a acestui termen putand opera numai in situatii exceptionale. In aceste cazuri, va asiguram de faptul ca veti fi informat in mod corespunzator cu privire la acest termen.

2. Definitii

  • Prin „date cu caracter personal” se intelege, in sensul legislatiei nationale si internationale in vigoare, orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila (“persoana vizata”). O persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.

! In sensul prezentei politici, datele cu caracter personal care vor face obiectul prelucrarii apartin utilizatorului care interactioneaza cu website-ul nostru sau aplicatia noastra mobila  fie prin simpla navigare pe acestea, fie prin inscrierea pe platforma, in contextul crearii unui cont de utilizator sau in contextul completarii formularelor disponibile pe website.

  • Prin „prelucrarea datelor cu caracter personal” se intelege orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.

! In sensul acestei politici, prelucrarile de date se refera la acele prelucrari efectuate la momentul navigarii dumneavoastra pe website-ul www.valetino.ro, al interactiunii cu aceasta pagina web sau al utilizarii aplicatiei mobile Valetino.

  • Operator” sau „Operator de date cu caracter personal” inseamna persoana care, singura sau impreuna cu altele, stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal.

! Pentru claritate, in sensul prezentei Politici de Confidentialitate, Operatorul este Valetino.

  • Persoana vizata” reprezinta persoana ale carei date cu caracter personal fac obiectul prelucrarii si poate fi o persoana fizica identificata sau identificabila.

! Persoana vizata de prelucrarile de date descrise in prezenta Politica de Confidentialitate este utilizatorul site-ului www.valetino.ro sau al aplicatiei mobile Valetino.

  • Prin „consimtamant” al persoanei vizate se intelege orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate.

! Consimtamantul, ca temei de prelucrare a datelor cu caracter personal, va fi solicitat utilizatorului in contextul, spre exemplu, abonarii acestuia la newsletter.

  • Partea terta” inseamna persoana fizica sau juridica, autoritate publica, agentie sau organism, altul decat persoana vizata, operatorul, persoana imputernicita de operator si persoanele care, sub directa autoritate a operatorului sau a persoanei imputernicite de operator, sunt autorizate sa prelucreze date cu caracter personal.
  • Persoana imputernicita de operator” inseamna persoana care prelucreaza datele cu caracter personal in numele operatorului.

! In sensul acestei politici, persoanele imputernice de operator sunt valetii inscrisi pe platforma Operatorului, respectiv furnizorii de servicii ai acestuia (ex., servicii juridice, IT, contabilitate etc.)

3. Categorii de date personale prelucrate

Navigarea pe site-ul www.valetino.ro sau utilizarea aplicatiei mobile Valetino implica prelucrarea a doua categorii de date cu caracter personal, si anume:

  1. date personale pe care le dezvaluiti Operatorului in mod voluntar (ex. prin crearea unui cont de utilizator si logarea in acest cont, urmata de o solicitare de valet, prin plasarea unei comenzi de produse din magazin, prin completarea formularului de inscriere la newsletter etc.), acestea fiind colectate in mod individual;
  2. date pe care dumneavoastra le furnizati in mod involuntar, prin simpla navigare pe website-ul nostru. Aceasta colectare de date este descrisa, pe larg, in Politica de cookie-uri a site-ului nostru.

Valetino colecteaza, pe baza furnizarii voluntare a persoanei vizate, urmatoarele date cu caracter personal, in functie de operatiunea efectuata de utilizator:

  1. In contextul plasarii unei comenzi de produse disponibile in magazinul Valetino, datele prelucrate se pot referi la: nume si prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, adresa postala, cod postal, date bancare, sex (in mod indirect), date privind autovehiculul (numar de inmatriculare, marca, model), precum si orice alte date pe care persoana vizata le pune la dispozitia Operatorului prin completarea casutei specifice observatiilor aditionale legate de comanda plasata.
  2. Prin abonarea la newsletter, persoana vizata ofera urmatoarele date personale, care vor fi prelucrate de Operator: adresa de e-mail.
  3. Crearea unui cont de utilizator presupune prelucrarea urmatoarelor categorii de date personale: nume de utilizator, parola, adresa de e-mail, sex, nume, prenume, numar de telefon mobil.
  4. Prin completarea unei solicitari, se ofera urmatoarele date personale: nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, date privind autovehiculul (numar de inmatriculare, marca, model, descrierea fiecarei parti a masinii – fotografii cu km bord, serie sasiu, fata, spate, laterala stanga si dreapta), precum si accesul la documentele acestuia (RCA, ITP, talon, rovinieta).

Operatorul administreaza, pe langa platforma online www.valetino.ro, atat aplicatia mobila Valetino, cat si pagina de Facebook Valetino.ro – asociata cu site-ul www.valetino.ro, dar si pagina de Instagram Valetino.ro – asociata, de asemenea, cu site-ul www.valetino.ro.

Prin intermediul canalelor de social media mentionate anterior, Operatorul poate prelucra o serie de date cu caracter personal precum: nume/nickname – denumirea profilului de user social media, date transmise prin functiile messenger/messages etc., precum si orice alte informatii facute publice in mod voluntar de persoanele vizate prin intermediul acestor retele.

In contextul prelucrarii acestor date, Valetino se limiteaza strict la asteptarile utilizatorilor acestor canale media si nu utilizeaza datele astfel colectate in alte scopuri decat cele de statistica sau de mentinere a legaturii cu utilizatorii (vizualizari profil, like-uri, vizualizari story-uri/mesaje etc.). Atunci cand utilizatorul isi manifesta dorinta de a apela la serviciile Valetino sau de a comanda produsele disponibile pe platforma online, se au in vedere regulile de prelucrare sus – expuse pentru plasarea de comenzi on-line.

Distinct de datele colectate prin formularele disponibile pe site si care au fost precizate anterior, Operatorul poate prelucra si alte date apartinand persoanelor vizate, in vederea onorarii comenzilor si a solutionarii oricaror sesizari, precum si pentru oferirea de informatii suplimentare cu privire la serviciile listate pe website si care se pot referi la: voce (in contextul efectuarii de apeluri telefonice) sau alte date de identificare necesare pentru a pastra activ legatura Operator, in calitate de profesionist si persoana vizata, in calitate de beneficiar al serviciilor ofertine de Operator. In general, astfel de prelucrari se realizeaza in afara platformei noastre online, motiv pentru care li se vor aplica reguli specifice de prelucrare, iar nu prevederile prezentei Politici.

In ceea ce priveste site-ul/aplicatia mobila, categoriile de date prelucrate prin intermediul acestuia sunt limitate la cele enumerate mai sus.

Operatorul poate colecta involuntar si alte date personale care va apartin, si anume: adresa IP, ora vizitei website-ului, locul accesarii platformei, cautarile efectuate pe site, dispozitivul utilizat, modelul hardware, nume si versiune browser internet, sistem de operare, timpul petrecut pe site-ul nostru etc. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru identificarea persoanelor si nu vor fi facute publice altfel decat in conditiile inserate in Politica de Confidentialite, completata cu Politica de Cookies.

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi comunicate de Operator, in vederea prelucrarii, unor persoane imputernicite cu prelucrarea datelor, inclusiv furnizorilor de servicii, institutiilor, autoritatilor, organismelor si institutiilor competente sau instantelor judecatoresti, la solicitarea acestora.

Operatorul isi rezerva dreptul de a va solicita informatii suplimentare, insotite de documente doveditoare, prin intermediul e-mailului sau in format fizic, tiparite sau in orice alt mod considerat oportun pentru Operator, in vederea onorarii obligatiilor sale de prestare a serviciilor, dar si pentru a solutiona orice reclamatie primita din partea dumneavoastra.

Furnizarea datelor cu caracter personal sus – amintite este necesara pentru ca Valetino sa isi indeplineasca obligatiile de gestionare si onorare a solicitarilor primite. Un refuz din partea persoanei vizate de a furniza aceste date va atrage imposibilitatea din partea Operatorului de a onora si solicitarile si comenzile lansate, de a va pune in legatura cu un valet, de a oferi orice informatii suplimentare solicitate, precum si de a solutiona sesizarile transmise.

Valetino poate stoca datele dumneavoastra personale chiar si dupa inregistrarea unei cereri de stergere a acestor date, daca stocarea se face in unul din urmatoarele scopuri:

  1. onorarea solicitarilor transmise de dumneavoastra;
  2. indeplinirea unei obligatii legale care prevede prelucrarea in temeiul dreptului Uniunii Europene sau al dreptului intern care se aplica operatorului;
  3. exercitarea dreptului la libera exprimare si la informare;
  4. protejarea intereselor vitale ale persoanelor vizate;
  5. indeplinirea unei sarcini care serveste interesului public;
  6. arhivare in interes public, cercetare stiintifica sau istorica ori in scopuri statistice;
  7. apararea intereselor legitime ale Operatorului sau ale unei parti terte, cu exceptia cazului in care prevaleaza interesele sau drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei vizate, care necesita protejarea datelor cu caracter personal, in special atunci cand persoana vizata este un copil;
  8. pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

4. Scopurile si temeiurile prelucrarii datelor cu caracter personal

Valetino prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele scopuri si avand urmatoarele temeiuri legale:

  1. Prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract – art. 6, alin. (1), lit. b) din Regulamentul nr. 679/ 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date (denumit in cele ce urmeaza „GDPR”). In concret, datele persoanei vizate vor fi prelucrate pentru ca Valetino sa poata inregistra, gestiona si onora solicitarile si comenzile transmise de aceasta persoana, in conformitate cu Termenii si Conditiile afisate pe website.
  2. Prelucrarea este realizata in baza consimtamantului persoanei vizate – art. 6, alin. (1), lit. a) din GDPR, in scopul imbunatatirii activitatii de marketing (posibilitatea de a comunica cu clientii pentru descrierea experientei pe care au avut-o in ceea ce priveste relatia cu Valetino, posibilitatea de a transmite mesaje specifice membrilor ce detin cont de utilizator sau care se aboneaza la newsletter etc.

Nota: Consimtamantul oferit in mod liber, neechivoc si in cunostinta de cauza este valabil pana la retragerea acestuia. Valetino a intreprins toate masurile necesare pentru ca  drepturile si libertatile persoanelor vizate sa nu fie afectate de acest tip de prelucrare. Cu toate acestea, persoana vizata ne poate solicita oricand, prin transmiterea unei cereri in acest sens la adresele mentionate in cuprinsul prezentului document, stoparea prelucrarii de catre Operator a datelor cu caracter personal in scop de marketing. Retragerea consimtamantului nu va afecta actiunile de marketing direct efectuate pana la aceasta data.

  1. Datele persoanei vizate sunt prelucrate in interesul legitim al Operatorului, cu exceptia cazului in care prevaleaza interesele sau drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei vizate, care necesita protejarea datelor cu caracter personal, in special cand persoana vizata este un copil. – art. 6, alin. (1), lit. f) din GDPR, in concret pentru solutionarea oricaror sesizari primite din partea persoanelor vizate, dar si pentru a le oferi acestora informatii suplimentare solicitate, precum si pentru rezolvarea problemelor de orice natura referitoare la continutul site-ului www.valetino.ro si pentru actiunile care implica interactiunea cu plaftorma online sau cu aplicatia mobila.
  2. Nu in ultimul rand, prelucrarea de date efectuata de Valetino este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine Operatorului – art. 6, alin. (1), lit. c) din GDPR, in concret pentru intocmirea facturilor eferente comenzilor onorate, arhivarea de date in conformitate cu normativele aplicabile in aceasta materie si pastrarea datelor de pe facturi/documente justificative contabile conform legislatiei aplicabile in materie fiscala, punerea informatiilor la dispozitia autoritatilor si organelor abilitate, la solicitarea acestora etc.

Datele dumneavoastra personale vor fi prelucrate de Valetino in urmatoarele scopuri:

  1. plasarea comenzilor si solicitarilor referitoare la serviciile oferite, la abonamente si la onorarea solicitarilor, in scopul executarii contractului la distanta;
  2. confirmarea solicitarilor, in scopul executarii contractului la distanta;
  3. purtarea de discutii cu privire la solicitare/ comanda/ modificarea solicitarii/ comenzii/anularea solicitarii/ comenzii etc. cu personalul Valetino;
  4. facturare, in scopul indeplinirii obligatiilor legale ale Valetino, in calitate de vanzator si prestator de servicii (incasare efectuata prin intermediul platformei pentru serviciul prestat de valet si comisionul platformei, pentru vanzarea de produse/ abonamente din magazinul Valetino etc.);
  5. imbunatatirea serviciilor furnizate de platforma valetino.ro;
  6. imbunatarirea activitatii de marketing, in interes legitim, in special in ceea ce priveste prelucrarea datelor prin intermediul canalelor social media (Facebook, Instagram);
  7. realizarea de rapoarte statistice, in interes legitim;
  8. transmiterea de comunicari de marketing (buletine informative privind reducerile aplicate, diversele campanii, realizarile Operatorului etc.) pe baza de consimtamant liber, specific, informat, neechivoc si explicit acordat de utilizator;
  9. administrarea contului pe platforma Valetino (website si aplicatie mobila);
  10. transmiterea de informatii solicitate, la cererea autoritatilor competente, in vederea indeplinirii obligatiilor legale ce le revin operatorilor;
  11. arhivarea informatiilor in vederea demonstrarii prelucrarii datelor exclusiv in scopurile sus-mentionate;
  12. protejarea drepturilor Valetino.

5. Durata prelucrării datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal prelucrate la nivelul Operatorului prin intermediul website-ului www.valetino.ro si al aplicatiei mobile Valetino sunt retinute pe o perioada de timp rezonabila raportat la scopul prelucrarii datelor, astfel incat sa nu se depaseasca perioada necesara prelucrarii lor, aceasta neputand depasi 10 ani de la momentul colectarii (durata de retentie maxima va fi avuta in vedere pentru documentele financiar – contabile pentru care Operatorul are obligatia legala de a aplica aceasta durata de retentie).

Prelucrarile uzuale de date pentru care nu exista o durata de retentie impusa de lege se vor raporta la termenul general de prescriptie de 3 ani ca durata maxima aferenta stocarii in bazele de date apartinand Operatorului.

In ceea ce priveste prelucrarile pe baza de consimtamant, datele vor fi retinute pana la momentul retragerii consimtamantului, insa durata acestora de retentie nu va depasi termenul general de prescriptie indicat mai sus.

6. Transferul de date cu caracter personal

Datele dumneavoastra sunt prelucrate pe teritoriul Uniunii Europene, prin intermediul unor servere interne securizate.

Valetino se obliga ca datele colectate de acesta sa fie prelucrate numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere etc. neautorizat baza de date continand informatii referitoare la datele persoanelor vizate vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate, cu exceptia situatiei in care transferul/accesarea/vizualizarea etc. este cerut/a de catre organele abilitate, in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

Este posibil ca datele dumneavoastra sa fie dezvaluite catre partenerii nostri, respectiv furnizorii de servicii finale, pentru a onora comanda dumneavoastra, acestia actionand in calitate de operatori de date independenti, precum si catre alte companii cu care Valetino poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor, furnizori de servicii (de marketing, servicii de plata/ bancare, telemarketing, servicii juridice sau alte servicii), inclusiv entitati care asista Valetino in prelucrarea de date in calitate de imputerniciti (valeti), asiguratori, autoritati publice (avocati, Parchet, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului), in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate. Aceste date vor fi transferate numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea destinatarilor sus – mentionati, prin care acestia garanteaza ca datele sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare.

Aceste entitati sunt selectate cu o grija deosebita pentru a ne asigura ca indeplinesc cerintele specifice in materie de protectie a datelor cu caracter personal. Acestea au o capacitate limitata de a utiliza informatiile dumneavoastra in alte scopuri decat cel de a ne furniza servicii/ de a pune la dispozitia dumneavoastra produsele regasite pe www.valetino.ro.

In afara dezvaluirilor descrise in prezenta Politica de confidentialitate, este posibil sa transmitem informatii tertilor carora consimti sau soliciti sa efectuam o asemenea dezvaluire.

7. Prevederi speciale legate de minori

Valetino acorda o atentie deosebita in ceea ce priveste datele minorilor care ar putea fi furnizate de acestia in vederea plasarii unei comenzi sau transmiterii unei solicitari pe platforma online www.valetino.ro sau pe aplicatia mobila Valetino, pentru a se asigura ca orice prelucrare a datelor cu caracter personal ale minorilor se realizeaza numai in conformitate cu cerintele legale si in cazuri strict determinate.

Astfel, Operatorul nu realizeaza activitati promotionale de marketing direct fata de minori. Cu toate acestea, daca un minor plaseaza o comanda/contacteaza Valetino prin platformele aferente, se va considera ca minorul a facut acest demers cu acordul reprezentantului sau legal.

Minorilor nu li se permite solicitarea de servicii ori participarea la concursuri sau campanii organizate de Operator,

In acest sens, orice persoana care furnizeaza catre Valetino datele personale prin intermediul site-ului sau al altor aplicatii sau dispozitive acoperite de prezenta Politica garanteaza faptul ca este major, respectiv ca detine capacitate deplina de exercitiu.

Orice prelucrare de date cu caracter personal apartinand minorilor se va realiza numai in conditiile legii si avand in vedere prevederile de mai sus.

8. Link-uri, hyperlink-uri si site-uri terte

Site-ul www.valetino.ro catre site-uri terte ce pot colecta, la randul lor, datele dumneavoastra cu caracter personal, inclusiv prin intermediul cookie-urilor sau altor tehnologii. In cazul conectarii la un site web tert, politica de confidentialitate a Operatorului Valetino nu va fi aplicabila si in cazul navigarii dumneavoastra pe acel site.

9. Care sunt drepturile pe care le detineti in calitate de persoana vizata?

Orice persoana fizica care navigheaza pe site-ul nostru sau utilizeaza aplicatia mobila, in calitate de persoana vizata, are urmatoarele drepturi in raport cu Valetino, ca Operator de date cu caracter personal:

  • Dreptul la acces inseamna dreptul persoanei vizate de a obtine o confirmare din partea Operatorului ca acesta prelucreaza sau nu datele cu caracter personal care o privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele.
  • Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte prelucrate sau la completarea acestora, in cazul in care sunt incomplete. Acestea pot fi modificate prin transmiterea unui e-mail la adresa: contact@valetino.ro.
  • Dreptul la eliminarea datelor/ dreptul la stergerea acestora din baza de date inseamna dreptul persoanei vizate de a solicita sa ii fie sterse datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; isi retrage consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.

Nota: Dreptul la stergerea datelor, sau dreptul „de a fi uitat” nu este unul absolut, astfel ca vor fi analizate intotdeauna circumstantele specifice fiecarei solicitari in parte. Nomativele in materia protectiei datelor cu caracter personal permit pastrarea in continuare a acestor date in cazul in care aceasta este necesara pentru respectarea libertatii de exprimare si a dreptului la informare, pentru respectarea unei obligatii legale, pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau care rezulta din exercitarea autoritatii publice cu care este investit operatorul, din motive de interes public in domeniul sanatatii publice, in scopuri de arhivare in interes public, in scopuri de cercetare stiintifica sau istorica ori in scopuri statistice sau pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care persoana vizata solicita limitarea prelucrarii datelor sale cu caracter personal, caz in care acestea vor fi utilizate strict pentru exercitarea celorlalte drepturi legale ale persoanei vizate, inclusiv pentru a raspunde la orice solicitari/ reclamatii din partea acesteia.
  • Dreptul la portabilitate se refera la dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, atunci cand prelucrarea are ca temei consimtamantul sau executarea unui contract si se efectueaza prin mijloace automatizate, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.
  • Dreptul la opozitie vizeaza dreptul persoanei vizate de a se opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al Operatorului.
  • Dreptul de a se opune la prelucrarea datelor in baza unor decizii individuale automate se refera la faptul ca persoana vizata are dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa. Cu toate acestea, nu va fi posibila exercitarea acestui drept in cazul in care decizia este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract intre persoana vizata si Operator, este autorizata de dreptul aplicabil Operatorului, cu conditia sa se asigure protectia adecvata a drepturilor, libertatilor si intereselor persoanelor vizate; sau se bazeaza pe consimtamantul persoanei vizate obtinut cu respectarea legislatiei in vigoare.
  • Dreptul de a se adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. In situatia in care persoana vizata considera ca drepturile prevazute mai sus au fost incalcate, are posibilitatea de a se adresa ANSPDCP prin depunerea unei plangeri.

Datele de contact ale ANSPDCP sunt urmatoarele: Bucuresti, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336; Telefon: +40.318.059.211/+40.318.059.212; Fax: +40.318.059.602; E-mail: anspdcp@dataprotection.ro; Pagina web: www.dataprotection.ro.

Pentru exercitarea drepturilor prevazute mai sus persoana vizata se va adresa Operatorului prin transmiterea unei solicitari la adresa postala: Constanta, jud. Constanta, Strada Tudor Vladimirescu, Nr. 28A, parter sau la adresa de corespondenta electronica: office@valetino.ro.

10. Dispozitii finale

Daca Operatorul Valetino va aprecia ca este necesara o schimbare a regulilor de confidentialitate, va publica respectivele modificari pentru a informa persoanele vizate cu privire la informatiile pe care le colecteaza si modul in care le utilizeaza.

Prevederile Politicii de Confidentialitate se completeaza cu dispozitiile Politicii de Cookies, disponibila pe website-ul www.valetino.ro.

Textul VALETINO albastru deschis, pe fundal alb

EU VALETING SERVICES S.R.L
Numar inregistrare: J13/1791/2021
CUI: 44349534

Str. Tudor Vladimirescu, nr.28A, etaj parter, Loc.Constanta, Judet Constanta

+40726 327 192
office@valetino.ro

developed by
Sigla Siteq gri, devine verde deschis cand pui cursorul pe ea
Alege moneda
RON Leu românesc
EUR Euro